Visfilet met prei en tomaten (of wortel)

Prei met kerrie en room is een goddelijke combinatie , zeker in combinatie met vis. Ook lekker met wortel in plaats van tomaat !

Nodig:

500 gram kabeljauwfilet (of schelvis)

4 preien, 3 tomaten en 3 uien

200 ml. (light) room

100 gram geraspte kaas

kerriepoeder, peper en zout, olijfolie

 

Maken:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de prei in ringen, de tomaten in dunne plakjes en de uien ook in ringen (houdt deze apart van elkaar).

Bak de uiringen in wat olijfolie, voeg wat zout en kerriepoeder toe, blus af met de room en laat het kort doorpruttelen.

Leg de rauwe preiringen in een ingevette ovenschaal, leg er de tomatenplakjes en visfilet op, kruid met peper en zout. Leg hierop de uien in kerrieroom en werk het geheel af met kaas. Zet de schaal 35 minuten in de voorverwarmde oven.

EET SMAKELIJK !

Terug naar alle recepten «