Vegetarische spaghetti met groenten en avocado

Nodig:

1 winterpeen + 1 courgette

500 gr. Spaghetti

1 citroen

2 teentjes knoflook

basilicum

1 rijpe avocado

3 el olijfolie

zout en peper

150 gr. crème fraîche

 

Maken:

Schil de wortel, was de courgette, dep deze droog en snijd de uiteinden eraf. Maak slierten m.b.v. een spiraalsnijder.

Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met wat zout. Afgieten en uit laten lekken.

Was de citroen, dep droog en schil in dunne sliertjes met een zesteur.

Pel de knoflook en snipper deze fijn.

Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn met een vork.

Verhit de olie en bak de knoflook kort. Voeg de slierten wortel en na ca. 2 minuten ook de slierten courgette toe. Bak dit mengsel kort. Voeg de avocado toe, samen met wat zout en peper en de crème fraîche.

Meng de spaghetti erdoor en schep het gerecht op voorverwarmde borden (ca. 15 minuten in de oven op 50 graden), garneer met sliertjes citroenschil en serveer.

EET SMAKELIJK !

Terug naar alle recepten «