Salade met aardappel, haricots verts en tomaat

Nodig:

8 aardappels met dunne schil
1 verpakking kleine trostomaatjes
150 gr. haricots verts
1 grote ui, in ringen gesneden
4 hardgekookte eieren
basilicum, peper, zout en olijven naar smaak
50 ml. milde olijfolie, bijv. Siciliƫ.
20 ml. tomaat- of tomaat-basilicumazijn
halve eetlepel zachte mosterd

Maken:

Kook de aardappels gaar en blancheer de haricots verts.
Snij de tomaatjes in vieren
Maak van de olijfolie, azijn, peper, zout en mosterd een dressing.
Snij de nog warme aardappels in in vieren, en doe ze samen met de tomaatjes, haricots verts, uienringen en eventueel olijven in een kom. Roer hier de dressing doorheen.
Verdeel de salade over 4 borden, deel de eieren in vieren en verdeel deze over de salade.
Bestrooi eventueel met wat zout en peper en basilicumblaadjes.
EET SMAKELIJK !

Terug naar alle recepten «