Pannenkoekentaart met aardbeien (8 personen)

Nodig:

400 gram bloem
snufje zout
4 eieren
1 liter melk
50 gram boter
500 gram aardbeien
250 ml. slagroom

Maken:

Doe de bloem in een grote beslagkom en roer het snufje zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk ongeveer 1/4 deel van de melk erbij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van rest van de melk toe, en laat daarna het beslag 30 minuten rusten in de koelkast
Maak ondertussen het aardbeienmengsel: pureer de aardbeien (bewaar er een paar voor decoratie) in een keukenmachine of met een vork fijn.
Mix de slagroom stijf, roer het aardbeienmengsel erdoor en zet zolang in de koelkast.
Verhit in een koekenpan een beetje boter, laat het smelten en schenk of schep er ca. 1 soeplepel beslag bij. Laat het uitvloeien, langzaam stollen en keer de pannenkoek zodra deze los laat van de bodem. Bak ongeveer 10 pannenkoeken en laat ze afkoelen.
Besmeer een pannenkoek met het aardbeien roommengsel en dek af met de volgende pannenkoek. Herhaal dit totdat je een mooie taart hebt. Verdeel nog wat aardbeien op de bovenzijde en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Snijd mooie punten van de taart en serveer als lekkernij bij de koffie of als dessert.
Dek de taart goed af zodat deze niet uitdroogt.

EET SMAKELIJK !

Terug naar alle recepten «