Hoe maak ik een lekkere vinaigrette….??
Een veel gestelde vraag in de winkel, en ik probeer een antwoord te geven.
Let wel, het is altijd afhankelijk van je persoonlijke smaak natuurlijk.
Nodig:
3 eetlepels fruitige olijfolie, bijv. Sicilië of Abruzzo
3 eetlepels fruitazijn, bijv. frambozenazijn, mangoazijn of tomaatazijn (volop keuze in de winkel)
peper en zout naar smaak, maar dat is meestal niet nodig vanwege de voortreffelijke smaak van de azijn….
dressingshaker (bijv. van OXO, zie afbeelding)
Maken:
Doe de olie en azijn in de shaker, schudt goed zodat olie en azijn zich goed mengen.
Controleer tijdens het maken van de dressing of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen, in de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.
Stuur met de olijfolie de kracht van de vinaigrette, pak een zachte olijfolie als de azijn ook subtiel is en een peperige olijfolie als je van een kleine “bite” een liefhebber bent !
EET SMAKELIJK !
Terug naar alle recepten «