Eenvoudig Valentijnsrecept: chocoladetaart met aardbeien

Nodig:

250 gram Bastognekoekjes
100 gram gesmolten boter
200 gram melk chocolade
100 gram pure chocolade
200 ml. slagroom
aardbeien
1 eetlepel grofgehakte pistachenootjes
keukenmachine of passeerzeef
bakvorm (met uitneembare bodem) en/of bakpapier

Maken:

Maal de Bastognekoekjes fijn in een keukenmachine of passeerzeef, voeg de gesmolten boter toe en roer tot een massa dat van structuur lijkt op nat zand.
Vet een bakvorm in met wat boter of bekleed met bakpapier.
Verdeel het Bastognemengsel over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel, druk het mengsel ook tegen de randen omhoog. Zet de vorm in de koelkast.
Verwarm de slagroom in een pannetje en breek de chocolade in stukjes in een kom.
Giet de warme slagroom bij de chocolade en roer met een spatel tot de chocolade gesmolten is.
Giet deze ‘ganache’ over de koekjesbodem, snijd de aardbeien doormidden en leg deze in de ganache.
Bestrooi met wat pistachenootjes, en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Smakelijke Valentijnsdag !

Terug naar alle recepten «