Klassieke asperges

Nodig (voor 4 personen):

40 witte asperges
125 gram boter
12-16 plakken dikgesneden ham
zout en nootmuskaat
4 grote eieren, zachtgekookt
zeer fijn gehakte peterselie

Maken:

– Schil de asperges met een dunschiller van top tot teen, verwijder ca. 3 cm. van de houtachtige onderkant en kook/stoom ze gedurende ca. 10 minuten in licht gezouten water in een aspergepan. Laat ze 15 minuten rusten in de pan en daarna uitlekken op een dubbelgevouwen theedoek.
– Smelt intussen de boter in een pannetje.
– Drapeer de plakken ham op 4 borden en schik de asperges ernaast.
– Rasp er wat nootmuskaat over en giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart.
– Halveer de eieren, leg ze erbij en bestrooi met de peterselie, en serveer het geheel met toast.
EET SMAKELIJK !

Terug naar alle recepten «