Aardbeien met balsamico

In dit seizoen komen de aardbeien dikwijls voorbij. Ze zijn goed (en voordelig) verkrijgbaar en hebben lekker veel smaak. En het zijn juist deze zoetzalige aardbeien die dan uitstekend combineren met hartige kazen, zoals mozzarella, ricotta, mascarpone etc.

Voor een beetje meer pit, marineer je de aardbeien met balsamico en voeg je een lekkere crunch toe met fijngehakte pistachenoten. Zo simpel, maar werkelijk zo lekker.

Nodig:

500 gram aardbeien

250 gram mascarpone

1 vanillestokje

3 eetlepels balsamico azijn

handje pistachenoten + poedersuiker

Maken:

Klop de mascarpone luchtig met de (hand)mixer en voeg het merg van een uitgeschraapt vanillestokje toe.

Was de aardbeien, verwijder het kroontje, snijd in 4-en en verdeel over 4 bordjes of schaaltjes, besprenkel met de balsamico azijn.

Hak de pistachenoten grof en verdeel deze over de aardbeien. Schep op elk bord een flinke lepel van de mascarpone.

Strooi als laatste wat poedersuiker over aardbeien, balsamico azijn en mascarpone.

EET SMAKELIJK !

Terug naar alle recepten «