300 gram pasta (bij voorkeur spiraalpasta of penne) *
400 gram kipfilet
300 gram kerstomaatjes
4 lente uitjes
olijfolie
zout en peper
5 eetlepels pesto *
1 tl citroensap
knoflook
70 gram pijnboompitten
100 gram geraspte kaas
Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking
Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes, verhit olie in een koekenpan en roerbak de stukjes kip in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen
Meng de pesto met wat olijfolie, citroensap en de uitgeperste knoflook
Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en roer het pestomengsel door de nog warme pasta. Laat alles afkoelen.
Snijd de schoongemaakte kerstomaatjes in 4-en en de lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (pas op voor oververhitting) en laat ze op een bord afkoelen.
Meng alles door elkaar en garneer eventueel met wat verse basilicum.
EET SMAKELIJK !
De pasta en pesto in dit recept zijn te koop bij de lekkerste kookwinkel van Edam: de Leuke Keuken Utensils